Jolán
2 °C
4 °C

Rekord hasisfogás a Földközi tengeren

2014.06.27. 21:52

A valaha volt egyik legnagyobb európai kábítószerszállítmányt, 42,7 tonna hasist foglalt le az olasz pénzügyőrség Szicília és Tunézia között egy togói zászló alatt közlekedő hajón a francia vámhatóság információja alapján – írja az MTI.  A 110 méteres hajón 15 indiai, illetve szíriai matróz dolgozott, őket átadták az olasz igazságügyi hatóságoknak. A még hétfőn lefoglalt hajót a szicíliai Trapani kikötőjébe vontatták.

A francia vámparancsnok, Vincent Sauvalere szerint a hajó valószínűleg Marokkóból indult, és a Földközi-tenger keleti felének valamelyik országába tarthatott, Görögországba vagy Albániába, az árut onnan terítették volna egész Nyugat-Európában. Ennyi hasis átvételi ára 20-30 millió euró, és mintegy 120 millióért értékesítő tovább.

Egy gramm jó minőségű marokkói hasist elszívva 2-3 ember jópár órán át felhőtlenül jól tudja magát érezni. 42,7 millió egygrammos adag ennek megfelelően 100-120 millió embernek, minden hatodik-hetedik európainak elég lenne egy vidám estére, de a 80 milliós Németországban például mindenkinek bőven jutna belőle.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?