Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Épületek dőltek össze Indiában

2014.06.28. 19:33

Összeomlott egy öreg épület India fővárosában szombaton, 11 ember meghalt. Újdelhiben a négyemeletes ház csaknem 50 évvel ezelőtt épült, írja az MTI. Még vizsgálják, mitől omlott össze, de egy helyi rendőr úgy sejti, ezt a házat is silány anyagokból húzták fel, engedély nélkül, mint a környék sok másik épületét.

A halálos áldozatok között öt gyermek és három nő is van. A mentőegységek egy túlélőt is kihoztak a romok alól.

A dél-indiai Tamilnádu államban - amelyet heves esőzések sújtanak - egy épülőben lévő, 12 emeletes ház dőlt össze. Az építkezésen több tucat munkás dolgozott. Egyiküket holtan találták a romok alatt, tizenkettőt kimentettek, a többieket a mentőegységek keresik.

Indiában még egy gázrobbanás is történt az alangi dokkban, egy lebontásra váró tartályhajón, és a balesetben öt munkás meghalt. Még vizsgálják, hogy mitől szivárgott a gáz. A hajótemetőnek is nevezett dokkban a világ minden részéből érkezett több ezer hajót szedtek már szét újrahasznosításra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?