Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Importálniuk kell a spermát a briteknek

2014.06.29. 10:25

Új problémával kellett szembenéznie az Egyesült Királyságnak: kevés a leadott sperma a szigetországban, a spermadonorok száma durván visszaesett 2005 óta, írja a jezebel.com. Ennek pedig az a 2005-ben hozott törvény az oka, amivel a donorok elveszítették anonimitásukat: az új törvény értelmében minden 18. életévét betöltött, spermadonortól született gyermek kikérheti, ki volt a donor. A probléma miatt nemzetközi spermabankokhoz fordultak az angol orvosok.

Az angol termékenységi társaság elnöke egyrészt aggódik, hogy a csökkenő mennyiség miatt esetleg a minőségi standardjaikból adnak lejjebb a klinikák, másrészt félő, hogy a gyermekre vágyó párok kockázatosabb gyakorlatot választanak: például olyan országot keresnek fel, ahol a szabályozás sokkal alacsonyabb fokú.

Az Egyesült Királyság legnagyobb spermabeszállítói az Egyesült Államok és Dánia, és minden negyedik leadott sperma adag külföldről érkezik.