Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Importálniuk kell a spermát a briteknek

2014.06.29. 10:25

Új problémával kellett szembenéznie az Egyesült Királyságnak: kevés a leadott sperma a szigetországban, a spermadonorok száma durván visszaesett 2005 óta, írja a jezebel.com. Ennek pedig az a 2005-ben hozott törvény az oka, amivel a donorok elveszítették anonimitásukat: az új törvény értelmében minden 18. életévét betöltött, spermadonortól született gyermek kikérheti, ki volt a donor. A probléma miatt nemzetközi spermabankokhoz fordultak az angol orvosok.

Az angol termékenységi társaság elnöke egyrészt aggódik, hogy a csökkenő mennyiség miatt esetleg a minőségi standardjaikból adnak lejjebb a klinikák, másrészt félő, hogy a gyermekre vágyó párok kockázatosabb gyakorlatot választanak: például olyan országot keresnek fel, ahol a szabályozás sokkal alacsonyabb fokú.

Az Egyesült Királyság legnagyobb spermabeszállítói az Egyesült Államok és Dánia, és minden negyedik leadott sperma adag külföldről érkezik.