Árpád
-2 °C
4 °C

Ötven embert leölt a lányrabló Boko Haram

2014.06.30. 15:26

Keresztény templomokat támadott meg a többségében muzulmánok lakta Észak-Nigériában az iszlamista Boko Haram. A vasárnapi akcióban szemtanúk szerint legalább 54 embert megöltek a radikális fegyveresek.

A terroristák gránátot dobtak több templomba a nigériai Borno államban a Chibok város körüli falvakban, majd a kimenekülőket fegyverrel lekaszabolták – idézte a szemtanúk beszámolóit az AFP. A Reuters egyelőre tíz áldozatról tud.

Az áldozatok számáról a nigériai kormány nem adott hivatalos tájékoztatást, de a halálesetek tényét elismerte. Ugyanakkor Chibok város helyi vezetői szerint a kormány érdemben nem tesz semmit az iszlamisták térnyerése ellen és nem próbálta meg visszaszorítani a fegyvereseket a térségből.

Pénteken a Boko Haram katonákat ölt meg Yobe államban.

Chibok áprilisban vált ismertté a külvilág előtt: az iszlamisták ebből a városból raboltak el 276 iskolás lányt egy keresztény tanintézetből. 219 jelenleg is fogságban van közülük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?