Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szándékosan kapcsolhatták ki a műholdas kommunikációt az MH370-en

2014.06.30. 14:59

Az eltűnt Mh370-es maláj gép műholdas kommunikációs rendszere megpróbált újra bejelentkezni a műholdhoz, ami a szakértők szerint arra utal, hogy valaki áramtalanítani akarta az eszközt. Ez arra lehet jó, hogy kívülről ne lehessen követni a gépet, írja a Daily Mail.

A vizsgálat szerint egy ilyen újrabejelentkezésnek csak néhány oka lehet, mint például az áramkimaradás, szoftverhiba és még néhány, de ezek közül az eszköz kikapcsolása a legvalószínűbb. Erre sor kerülhet ugyanakkor véletlenül is, a pilótafülkében való mozgás során.

A maláj gép eltűnésével kapcsolatban leginkább a pilóta gyanús, akiről kiderült: a felszállás előtt a rövid kifutópályákon, például Indiai Óceáni szigeteken való landolást gyakorolta. A fájlokat törölték a számítógépről, de a nyomozók visszaállították őket. A gépet továbbra is keresik.