Friderika
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Levelet és pénzt küldött a betörő

2014.07.01. 15:16 Módosítva: 2014.07.01. 15:17

Szokatlan levél lepte meg egy vidéki kocsma tulajdonosait. A borítékban bocsánatkérő sorokat és 100 fontot talált a Swettenham Arms nevű pub vezetője, írja a The Telegraph.

A levél írója töredelmesen bevallja, hogy 1992-ben részt vett abban a betörésben, amely során kirabolták a kocsma cigaretta automatáját.

„Nem én voltam, aki feltörte az ajtót, és szétrombolta a cigaretta automatát, de ott voltam, és be is mentem a kocsmába. Nagyon sajnálom, akkor még nem tudtam, milyen súlyos az, amit teszek. Ezerszer végiggondoltam ezt az esetet, és fogalmam sincs, hogyan kaphatnék segítséget.

Szégyellem magam és szomorú vagyok, hogy olyat tettem, ami másokat félelemmel töltött el, másoknak költséget okozott és idejét vette el. Bárcsak visszacsinálhatnám, és csak remélem, soha nem volt azóta hasonló élményben része.

UI: Ha bármilyen további költsége akad az ügyben, jelezze, és megtérítem.”

A kocsma tulajdonosa, Frances Cunningham elmondta, hogy emlékszik a betörésre, de csak hírből, ugyanis ők egy évvel később vették meg a kocsmát előző tulajától. A nőt meghatották a sorok, és elmondta, hogy feltétlenül válaszol az írónak, megnyugtatva őt, hogy nem érdemes tovább emésztenie magát, mert az őszintesége biztosan elég kárpótlást jelent.

Cunningham szerint a kár nem is a kocsma tulajdonosait érte, hanem az automatát üzemeltető céget, akikről viszont 22 évvel az eset után már nem tud. Mivel a pénz nem őt illeti, meglepő fordulattal, a helyi egyháznak ajánlja az összeget, mondván ők pénzhiányban szenvednek.