Tízezrek gyászolták a meggyilkolt izraeli kamaszokat

2014.07.01. 21:45

Gyászolók tízezrei gyűltek össze kedden a közép-izraeli Modin városában, hogy megemlékezzenek arról a három tizenévesről, akiket a vádak szerint a radikális palesztin Hamász szervezet fegyveresei raboltak el és mészároltak le két héttel ezelőtt, írja az MTI.

A vallásos iskolába járó tizenéves diákok holttestét hétfőn találta meg az izraeli hadsereg Hebron mellett. A gyilkossággal egy 29 és egy 33 éves palesztin férfit gyanúsítanak, akik a feltételezések szerint azért ölték meg a fiatalokat, majd ásták el testüket, hogy később a visszaadásukért fogolycsere-tárgyalásokat kezdjenek az izraeli börtönök palesztin rabjaiért.

A bűncselekmény óriási felháborodást váltott ki Izraelben. A fehér és kék izraeli zászlókba burkolt holttesteket egymás mellé temették. A gyászolók hosszú buszkonvojokkal érkeztek a helyszínre. Benjámin Netanjahu miniszterelnök és Simon Peresz leköszönő izraeli elnök is felszólalt a szertartáson.

Eközben nagyjából kétszáz fő részvételével arabellenes demonstrációt tartottak Jeruzsálemben. A tiltakozók megpróbálták eltorlaszolni a fővárosba vezető egyik utat, a rendfenntartó erők feloszlatták a tüntetést. Huszonnyolc embert őrizetbe vettek. "Vadásztak az arabokra, felszálltak a villamosra, megállították az autókat az úton, és azt üvöltötték, hogy: halál az arabokra!" - közölte egy szemtanú az AFP francia hírügynökséggel.

Netanjahu hétfő este kijelentette, hogy a Hamász drágán meg fog fizetni a három fiú haláláért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport