Reggel éri el az amerikai partokat a szezon első hurrikánja

2014.07.03. 19:38

Hurrikánná erősödött az Arthur nevű trópusi vihar az Atlanti-óceán felett csütörtökön, a szélvihar pedig könnyedén veszélybe sodorhatja a függetlenség napi rendezvényeket az Egyesült Államok keleti partjainál, írja az MTI.

A Miamiban működő Nemzeti Hurrikánközpont előrejelzése szerint a szélvihar a péntek reggeli órákban fog végigsöpörni a keleti partvonalon. Szélsebessége elérheti akár a 136 kilométer/órát is. A szervezet szerint a hurrikán még aznap, New England államnál fogja elhagyni az ország területét, de ezután trópusi viharrá szelídülve még Kanadában is partot érhet.

Arthur és a lehetséges heves esőzések miatt a bostoni tűzijátékot, valamint az ilyenkor szokásos szabadtéri koncerteket egy nappal korábbra tették. A függetlenség napi rendezvényeken, július 4-én, évről évre emberek százezrei ünnepelik a Függetlenségi Nyilatkozat 1776-os kihirdetését.

Riasztást rendeltek még el Észak-Karolina partvonalának legnagyobb részén is. A hurrikán csütörtök reggel még 480 kilométerre volt a Hatteras-foktól délnyugatra.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla