11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 0
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Elszöktek a túszul ejtett diáklányok a terroristáktól

2014.07.07. 11:42

Több mint hatvanan kiszabadultak a diáklányok közül, akiket a Boko Haram nevű iszlamista terrorszervezet rabolt el Nigériában. Az Independent az egyik helyi fegyveres csoport tisztjére hivatkozva azt írja, hogy a gimnazista lányok akkor szabadulhattak ki, amikor a Boko Haram fegyveresei a Damboa nevű városba mentek egy műveletre.

Szombaton Damboában tizenkét katona, öt rendőr, ismeretlen számú civil, és ötven támadó Boko Haram-fegyveres halt meg. Az Independentnek nyilatkozó tiszt szerint a Damboába induló fegyveresek csak néhány őrt hagytak hátra a táborban. Valószínűleg akkor sikerült elszöknie a lányoknak, amikor az őrök elaludtak. Öt nőről és két lányról továbbra is azt gondolják, hogy a fegyveresek táborában van.

A Boko Haram gyakran szerez pénzt túszejtéssel. Áprilisban a nigériai Borno államból több mint 300 iskoláslányt raboltak el. Közülük 220-ról még mindig azt gondolják, hogy a fegyveresek fogságában van. A szülők attól félnek, hogy eladták a lányokat szexrabszolgának, vagy kényszerházasságra kényszerítették őket.  • Hírek
  • Bankszámla