Lerobbant egy vonat a Csalagútban, több száz utast kellett kimenteni

2014.07.07. 15:31

Hétfő reggel elakadt egy Franciaország felé tartó vonat a Csalagútban, 12 kilométerre az angol szárazföldtől. 382 utast és 4 kutyát kellett róla leszállítani. Az utasokat egy szervizjáraton keresztül szállították át egy másik vonatra, ami elvitte őket a francia végállomásig. Az utasok most arra várnak, hogy utánuk vigyék az autóikat – írja a Daily Mail.

A BBC egyik helyi adójának sikerült utolérnie az egyik utast. A vonat fél kilenckor körül robbant le, 12,5 kilométerre az angol szárazföldtől. A teljes alagút közel 50 kilométer hosszú. Mielőtt a vonat megállt, az utasok hangos csattanást hallottak az alagútból, a felsővezeték szakadt le.

Az utasok ezután két órát töltöttek a vonatban. Kiderült, hogy a vonat beakadt az áramvezetékbe, ezért nem lehet elmozdítani. Ekkor az utasokat leszállították, és egy szervizalagúton keresztül átterelték őket a másik, általában a Franciaországból Anglia felé tartó vonatok által használt alagútba. Itt szálltak fel a mentesítőjáratra, ami elvitte őket a francia végállomásig.

A Eurostar társaság tájékoztatása szerint egész nap késésekre kell számítani, mert még mindig le van zárva az északi alagút egyik szakasza. Ezen a szakaszon a vonatok csak az egyik alagutat tudják használni, ezért akár hat órás késések is lehetnek. Törölni is kellett néhány járatot. Akinek mára van jegye, ingyen becserélheti az utazását egy másik napra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport