Judit
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Kanadába menekült az FBI elől a Kuruc.info üzemeltetője

2014.07.14. 19:00

Az FBI elfogatóparancsot adott ki Varga Béla, a Kuruc.info üzemeltetője ellen, aki Kanadába távozott, írja a Nol.hu egy kaliforniai lapra hivatkozva.

A The Press Democrat értesülései szerint azért indítottak eljárást Varga ellen, mert a gyanú szerint zaklatta és halálosan megfenyegette azt az ügyvédet, aki a Kuruc.info ügyében eskü alatt kérdezte. Vargát májusban letartóztatták, de 250 ezer dolláros óvadék ellenében szabadon engedték. Amikor viszont nem jelent két San Franciscó-i kihallgatáson, elfogatóparancsot adtak ki ellene. A lap szerint Varga Béla, felesége és két fia Kanadába menekült.

20120905-csak-akkor-hasznaljuk-ha-albert

De nemcsak Varga kapott idézést, hanem a CloudFlare nevű tárhelyeket szolgáltató cég is, ők nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy kiadják-e a hatóságoknak a Kuruc.infóról és Vargáról szóló adataikat.

Ahogy azt az Index áprilisban megírta, Varga és a CloudFlare ellen többek között a Tett és Védelem Alapítvány is kezdeményezett eljárást Amerikában, az amerikai jogi eljárás célja „a gyűlöletkeltő, holokauszttagadó, gyűlöletre uszító tartalmak szerzői és szerkesztői kilétének tisztázása, valamint a Kuruc.info köré kiépült szerteágazó bűnszervezet és pénzmozgatások felgöngyölítése” lesz.