Judit
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Négy orrszarvút öltek meg egyszerre egy kenyai rezervátumban

2014.07.14. 19:34

Négy orrszarvút öltek meg egyszerre vadorzók egy vadrezervátumban Kenyában, ahol 26 éve ez volt a legsúlyosabb ilyen támadás.

A Kenyai Vadvédelmi Szolgálat (KWS) hétfői bejelentése szerint július 9-én éjszaka egyszerre két vadorzócsoport hatolt be az Ol Jogi magán vadrezervátumba, amely 225 kilométerre fekszik a fővárostól, Nairobitól északra.

Az orvvadászok megöltek négyet a súlyosan veszélyeztetett állatok közül, és háromnak a szarvával sikerült is elmenekülniük. Két feltételezett elkövetőt később elfogtak, őket bíróság elé állítják.

Kenyában nem fordult elő ilyen súlyos támadás orrszarvúk ellen 1988 óta, amikor egyszerre hat példányt mészároltak le vadorzók - közölte a KWS.

A szervezet adatai szerint a tavalyi 59 után idén eddig 22 orrszarvút öltek meg az kelet-afrikai országban, ahol már csak ezerre tehető a rinocéroszok száma.

Afrika más részeihez hasonlóan Kenyában is az elmúlt évtized vége felé harapózott el a vadorzás az ázsiai kereslet robbanásszerű növekedésének hatására. A Távol-Keleten tévesen gyógyhatást tulajdonítanak az orrszarvúak porrá őrölt tülkének.