Tűzharc Athén belvárosában: egy terroristát és két turistát meglőttek

2014.07.16. 19:20
Látványos akció során, Athén belvárosában, a turistalátványosságok tőszomszédságában fogták el szerdán Görögország legjobban keresett terroristáját a rendőrök. Az illetővel tűzharcot vívtak, és a terrorista mellett két turista is megsebesült.

Kora délután kirobbant tűzharc a görög főváros egyik turistaközpontjának számító Monastiraki negyedben zajlott le, nem messze az Akropolisztól - közölte az MTI. A lövöldözés során egy német és egy ausztrál turista, valamint egy rendőr könnyebben, a szökevény pedig súlyosabban megsérült.

A férfi, akinél volt egy pisztoly és kézigránátot is dobott az őt üldöző rendőrök felé, taxival akart elmenekülni, de a rendőröknek több lövéssel sikerült megállítaniuk.

A 42 éves Nikos Maziotis 2012 óta szökésben van feleségével együtt: ekkor a hatóságok kénytelenek voltak elengedni őket, mivel addigra már 18 hónapot töltöttek rácsok mögött, bírói döntésre várva, és ezzel elérték az előzetes letartóztatás engedélyezett maximális időhosszát. A házaspárt a Forradalmi Harc nevű szervezet vezetőiként tavaly végül távollétükben ítélték 25 év börtönbüntetésre. Az általuk irányított szélsőbaloldali szervezet, amely rajta van az EU-ban és az Egyesült Államokban a terrorista szervezetekről készített listán, 2003 és 2009 között hajtott végre merényleteket. Több támadást is elkövetett bankok, közintézmények és politikusok ellen, többek között 2007-ben emberei kézigránátot dobtak az amerikai nagykövetségre Athénban, azonban áldozatok egyik esetben sem voltak.

Januárban a görög rendőrség 1 millió eurós nyomravezetői díjat tűzött ki a szökevényekre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport