László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb vadászgépet vesztíthetett Kijev

2014.07.30. 09:18

Donyeck közelében újabb vadászgépet lőttek le a szakadárok – tudta meg szemtanúkra hivatkozva az Unian.ua. A hírügynökség szerint a Harcizk felett megsemmisített repülőgépből hat-hét katona katapultált, de állapotukról közelebbit nem tudni.

A katonák ejtőernyőikkel a szakadárok által ellenőrzött területen érhettek földet – a történteket azonban nem erősítette meg az ukrán terrorelhárítás. Kijev hivatalos forrásai szerint a térségben nem veszített gépet az ukrán hadsereg.

A térségben folyamatosan zajlanak a harcok az ukrán erők és az oroszbarát szakadárok között, akik Kijev szerint továbbra is fegyverhez jutnak Oroszországból, bár a támogatást Moszkva tagadja.

A Kijev-párti Információs Ellenállás vezetője, Dmitro Timcsuk szerint szerdán a szakadárok Oroszországból újonnan szerzet páncélosokkal támadták a terrorelhárító erők állását Horlovke közelében, hogy megpróbálják visszaszerezni az ellenőrzést azok felett a területek felett, amelyeket az elmúlt tíz napban veszítettek el, az ukrán erők előrenyomulásával.

Az elmúlt napokban Donyeck megyében 19 ember vesztette életét a harcokban. Mellettük két további férfi halt meg, akik kedden esete aknára léptek. Velük együtt hét további személy is megsérült, köztük három gyermek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!