Andrea, Ilma
5 °C
11 °C

Többszörös gázrobbanás volt Tajvanon, több halott

2014.07.31. 21:23 Módosítva: 2014.08.01. 10:16

Egymás után több robbanás rázta meg a délnyugat-tajvani Kaohsziung városát - számolt be a BBC. A robbanások következtében legalább 25 ember életét vesztette, és 267 ember megsérült, de ezek a számok folyamatosan nőnek, mert még nem vizsgálták át teljesen a területet. A tajvani elnök szerint öt detonáció volt, a halottak közül pedig öten tűzoltók voltak.

Több utcára terjedtek ki a robbanások, ahogy a képekről látható, egyszerre egymástól egészen távol is berobbant. Helyi idő szerint este kilenc órakor kezdődött a balesetsorozat. A detonációk két utat felszakítottak, autók borultak fel.

A robbanások oka az lehet, hogy szivárgott a gáz a csatornarendszerben. Estefelé a csatornákból több helyen fehéres gáz kezdett el szivárogni, ami egy ködnek látszó réteget képzett az aszfalt felett. A hatóságokat a robbanások előtt gázszivárgásokról értesítették.

Beszámolók szerint sérült, vérző emberek testei lepték el az utcákat, a körülbelül kilenc méter magasba felcsapó lángok pedig vörösre festették az eget, egészen apokaliptikus körülményeket eredményezve. 

"Tűz lövellt fel, a csatornafedőket az égbe repítve. Rémisztő volt" – mondta egy szemtanú a CNA-nek.

A hatóságok lezárták a robbanások által megrázott területet. Százakat menekítettek ki otthonukból, őket a város más részein lévő iskolákban szállásolták el. Kaohsziung városának 2,7 millió lakosa van, nagy részük kínai.

A környéken kijárási tilalmat rendeltek el, felszólították a lakókat, hogy ne menjenek iskolába, és dolgozni sem.

Gázrobbanás Kaohsziungban