Stefánia
0 °C
3 °C

Magára hagyták Thaiföldön a Down-szindrómás kisfiukat

2014.08.03. 13:37

35 millió forintot gyűjtöttek össze az interneten annak a Down-szindrómás kisfiúnak, Gammynak, akit ausztrál szülei egész egyszerűen a thaiföldi béranyánál hagytak, miután megtudták, hogy beteg. Gammy egészséges kislány ikertestvérét viszont hazavitték a szülők, írja a Guardian.

1784997 1406012824.0341

Gammy béranyját, Pattarmon Chanubát egy ügynökségen keresztül bérelte fel az ausztrál pár, 8850 fontot, azaz körülbelül 3,5 millió forintot fizettek neki azért, hogy kihordja az ikreiket.  "Az ügynökség munkatársa azt mondta, hogy egy gyermektelen pár babáját kell kihordanom. Azt mondták, ez a baba egy csőben lesz. A pénz, amit ajánlottak, nagyon sokat jelentett nekem. Ennyi pénzből iskolába tudom járatni a gyerekeimet és vissza tudom fizetni a hitelemet"  - mondta a 21 éves, kétgyermekes béranya.

Pattarmon elég nehéz helyzetbe került, amikor otthagyták nála a kisfiút, mert Gammynak súlyos szívproblémái is vannak, amelyek kezelését a fiatal nő nem tudta volna kifizetni. Egy internetes kampány segítségével azonban sikerült több mint 90 ezer fontot (35 millió forintot) összegyűjteni Gammy kezelésére. 

"Miért kellett őt magára hagyni, miközben a testvérét hazavitték? Nagy sajnálom Gammyt. Úgy döntöttem, hogy magamhoz veszem és nem bántom. Nagyon szeretem őt, kilenc hónapig a hasamban hordoztam, olyan, mintha a saját gyerekem lenne. Úgyis bánok vele, mint a többi gyerekemmel" - mondta Pattarmon.

Az esetnek akkora visszhangja lett, hogy még az ausztrál miniszterelnök, Tony Abbot is felszólalt az ügyben és nagyon szomorúnak nevezte, ami történt, illetve kifejtette, hogy az eset jól rávilágít az illegális béranyaság okozta problémákra. Thaiföldön egyébként tilos pénzért béranyaságot vállalni, és a béranyának rokoni kapcsolatban kell állnia a magzat vér szerinti szüleivel.