Virgil
0 °C
3 °C

Újabb ENSZ-iskolát bombáztak le Gázában

2014.08.03. 12:10

Legalább tízen meghaltak, és harmincöten megsérültek, amikor találat ért egy ENSZ-iskolát a Gázai övezet déli részén, írja az MTI.

A Rafah városában található épületben, illetve a hozzá tartozó területen több száz, izraeli légitámadások elől menedéket kereső palesztin tartózkodott.

„Az első értesülések szerint sok a halott és a sebesült az UNRWA (az ENSZ palesztin menekültek segélyezéséért felelős szervezete) iskolájában egy támadás után" – mondta az ENSZ-ügynökség szóvivője, Chris Gunness.

Egyelőre egyik, a harcokban részt vevő fél sem vállalta érte a felelősséget, sem Izrael, sem pedig a palesztin szervezetek. Az izraeli hadsereg közölte: vizsgálják az esetet.

Ez már a második ENSZ-iskola, amelyet talált ért a három hete tartó konfliktus során. Az előző támadásban legalább tizenöt ember meghalt és százötvenen megsebesültek. 

Ennek az őrületnek véget kell vetni

– írta Ban Kimun ENSZ-főtitkár.

A világszervezet főtitkára szerint a támadás „a nemzetközi humanitárius jog újabb súlyos megsértése”. Követelte, hogy az esetet vizsgálják ki, a támadás elkövetőit vonják felelősségre. Megint sürgette, hogy szüntessék be a harcokat, és tárgyaljanak a szemben állók.