Kelemen, Klementina
-3 °C
4 °C

Felborult egy komp Bangladesben

2014.08.04. 08:46

Legalább kétszáz utassal a fedélzetén felborult egy komp a Padma folyón, Banglades fővárosától, Dakkától harminc kilométerre, jelentette a BBC. Ötven embert kimentettek, áldozatokról egyelőre nincs hír, több mint száz utasnak nyoma veszett.

Bangladesben gyakoriak a hasonló balesetek, mert a hajók rossz műszaki állapotban vannak, és gyakran túlzsúfoltak. A helyi rendőrfőnök azt nyilatkozta, hogy a mostani balesetnek is a zsúfoltság volt az egyik oka, illetve az erős szél és a folyó erős sodrása. A helyszínen jelenleg tűzoltók és rendőrök folytatják az eltűntek keresését.

A The Daily Observer című napilap internetes oldalán arról számolt be, hogy eddig 12 holttestet találtak. A komphajó a fővárostól, Dakkától 37 kilométerrel délkeletre található Munsigandzsból Mádáripurba tartott. Az idézett újság értesülése szerint a rossz időjárás miatt vasárnap estétől hétfő reggelig felfüggesztették a kompközlekedést ezen az útvonalon. 

Legutóbb a Banglades legszélesebb folyójának számító Megnán süllyedt el egy komphajó. A balesetben többtucatnyian vesztették életüket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport