Kőszáli kecske támadt egy osztrák túrázóra

2014.08.05. 13:01

Súlyosan megsérült egy osztrák férfi, aki a bajor Alpokban túrázott a kutyájával, amikor egy kőszáli kecske rájuk támadt, írja az MTI. A támadás 2600 méteres magasságban történt. A 45 éves salzburgi vállalkozó, Andreas Konrad az APA hírügynökségnek azt mesélte: a kecske előbb a kutyáját, a négyéves Laylát támadta meg. A kutya a gazdája mellett keresett menedéket, erre a kecske már őt is célba vette, a szarvával bökdöste.

"Mindenfelé repültek a kövek, fröcsögött a vér, már kiállt a lábszárcsontom, miközben erőt vett rajtam a félelem" - mondta Konrad, aki szerint a kecske még akkor sem tágított, amikor ő már véresen és összetörve hevert a földön egy kisebb mélyedésben. Sakkban tartotta egészen addig, míg oda nem ért a mobilon kihívott mentőhelikopter.

A túrázó a salzburgi klinikán két és félórás műtéten esett át. A sebészek bíznak abban, hogy a jobb lába is teljesen helyrejön. A kutya, akiért külön specialistát küldtek fel a hegyre a helikopterrel, sérülés nélkül megúszta a kalandot.

Összejátszottak

Olvassa el még egyszer az utolsó mondatot. A kutyának szőrszála sem görbült.

Persze, hogy is görbült volna, amikor kezdettől fogva a kecskével együtt tervelték ki az egészet. Pontosabban persze nem egyedül ők tervelték ki, de mindketten tagjai annak a titkos társaságnak, amely a bajor Alpok 2600 méteres magasságában földbe ásott tudjukmi őrzésére jött létre. A támadás célja természetesen a turisták elriasztása és nem a mit sem sejtő Konrad likvidálása volt. Ha a kecske úgy akarta volna, a derék salzburgi vállalkozó nem úszta volna meg egy két és fél órás műtétecskével.

Konteó-nap az Indexen

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport