Emberi maradványok a Costa Concordiában

2014.08.06. 20:46
Egy emberi koponyát és egy kézfej maradványait találták meg a Costa Concordia hajóroncsában szerdán a genovai kikötőben, ahol a tengerjáró szétszedése folyik.

A feltételezések szerint Russell Rebello, a Costa Concordián szolgáló indiai pincér maradványairól lehet szó, írja az MTI. Rebello a 2012. január 13-án történt hajószerencsétlenségben veszítette életét, de holttestét azóta sem sikerült megtalálni. 

Az sem kizárt azonban, hogy a szintén a Costa Concordián meghalt olasz utas, Maria Grazia Trecarichi testrészei kerültek elő. Trecarichi csonka holttesttét tavaly októberben, a tengerjáró egyenesbe állítása után találták meg.

A koponyát és a kezet a Costa Concordia hármas számú utasfedélzetén találták meg a hajót átvizsgáló munkások.

A testrészek tulajdonosának azonosításához DNS-vizsgálat lefolytatására lesz szükség. 

A Costa Concordia július 27-én érkezett meg a toszkánai Giglio szigetétől az északnyugat-olasz kikötőbe. A tengerjáró roncsának szétszedése előtt az egész hajót tüzetesen átkutatják, egyebek mellett éppen azért, hogy ráleljenek Russel Rebello holttestére. 

A két és fél éve Giglio partjainál zátonyra futott Costa Concordián 32-en veszítették életüket. Később az áldozatok tenger alatti kutatása közben egy búvár is meghalt.    • Hírek
  • Hírek