Azt sem tudtam, hogy hívják

2014.08.08. 15:19

Megittam egy liter vinjakot (Szerbiában gyártott brandyt), valamennyi pálinkát, majd elindultam, hogy keressek egy bulit. Tijanát nem ismertem, azt sem tudtam, hogy hívják. Miután elütöttem, segítségért kiabált, a rendőrséget hívta volna.

Így kezdődik Dragan Đurić vallomása, aki a szerb rendőrség megalapozott gyanúja szerint július 26-án brutálisan megölte a 15 éves Tijana Jurićot a magyar határtól tizenöt kilométerre fekvő Nemesmilitics és Csonoplya között, írja a Blic.rs.

A 34 éves férfi a Belgrádhoz tartozó Surčinban élt az édesanyjával. A gyilkosság után hazament, a múlt héten végig szabadságon volt. Hétfőn ment először dolgozni az Ambar nevű húsáruházba.

A nyomozás ezalatt több szálon zajlott, végül a cellainformációk segítettek. Đurić mobiltelefonja be volt kapcsolva Bajmok környékén aznap este. Kedden őrizetbe vették, de a rendőrségi források szerint „a viselkedése nem utalt arra, hogy köze lenne Tijana eltűnéséhez”.

A poligráfos vizsgálaton bukott meg, amikor a készülék jelezte, hogy hazudik, elhallgatott. „Egyértelmű volt, hogy mentálisan zavart, egy agresszív pszichopata benyomását keltette. Eleinte ragaszkodott a meséjéhez, de a bizonyítékokkal szembesítve megtört, és mindent bevallott.” A megbánásnak a szikráját sem lehetett látni rajta.

Vojica Janošević, az Ambar tulajdonosa elmondta, hogy amikor kiderült az igazság, Dragan összes kollégája sírva fakadt. „Ha valóban ő tette, felelnie kell, mert erre nincsenek szavak” – tette hozzá.

Tijanát a magyar rendőrség is kereste, holttestét szerdán találták meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport