no

A brit miniszterelnöki hivatal odáig van a nagy mellekért

2014.08.09. 18:07
Nagyot nézett az Independent egyik újságírója David Cameron brit miniszterelnök hivatalának Twitterfiókja olvasgatása közben nagy mellek jöttek vele szembe.

A Downing Street 10 Twitter-profilját (UK Prime Minister, azaz Az Egyesült Királyság miniszterelnöke néven fut) alaposabban szemügyre vevő lap pár,elég furcsa Twitterfiókot talált azok között, amiket Cameron hivatala követ. A melleket az I Like Tits Daily, azaz "Imádom a csöcsöket" nevű fiók prezentálta, aminek leírásában, (már ha ez nem lett volna egyértelmű a címéből) az szerepel, hogy "a legjobb Twitterfiók a szép cicik kedvelőinek." 

A brit miniszterelnöki hivatal digitális kommunikációval foglalkozó osztálya 366 000 Twitterfiókot követ egyébként, köztük jótékonysági szervezetekkel, politikusokkal, újságokkal és pár furcsasággal. A nagy melleken kívül feliratkoztak egy magát földönkívülinek valló plus size model, azaz molett fotómodell híreire, de követnek egy esküvői verseket közlő fiókot is.

David Cameron hivatalában valakit nagyon érdekelnek az amerikai motoros zsiványok is, és heves érdeklődést mutatnak egy targoncákat gyártó cég honlapja iránt is. Nem marad ki a szórásból az evangelista lelkészek klubja, Britney Spears énekesnő rajongóinak gyűjtőoldala, egy cowboykellékeket árusító webshop és pár wannabe rapper Twitterfiókja sem. Az Independent olyan oldalakat is talált, amik egyértelműen szpemeket, azaz kéretlen reklámüzeneteket küldenek a rájuk gyanútlanul feliratkozóknak.

A furcsaságra a lap azt a hivatalos magyarázatot kapta, hogy 

a fiók elég régóta megvan, és rengeteg olyan oldal szerepel benne, amiket senki nem olvas. A hivatalos eljárás 2010-ig az volt, hogy ha valaki bejelölte a miniszterelnöki hivatalt, mi automatikusan visszajelöltük. A követett fiókok számát folyamatosan csökkentjük, de ehhez a munkához idő kell.

David Cameron személyes Twitterfiókja (@David_Cameron) csak 363 másikat követ, köztük Davina McCall tévés műsorvezetőét, Patrick Stewart színészét, Gary Barlow énekesét és az Aston Villa futballcsapatáét is.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM