Lakóházakba csapódott egy repülő Iránban

2014.08.10. 08:36 Módosítva: 2014.08.10. 13:18

Lezuhant egy utasszállító repülőgép vasárnap az iráni fővárosban, Teheránban, a fedélzeten 40 utas ésa egy    nyolcfős személyzet utazott, írja az MTI.

A legfrissebb hírügynökségi jelentések szerint kilencen túlélték ugyan a szerencsétlenséget, de hárman a kórházba szállítás közben meghaltak. A gép becsapódásának helyszínén, a környező házakban lakók közül többen megsérültek. Az utasszállító egy forgalmas piactól 500 méterre csapódott a földbe. 

A Sepahan Air légitársaság IrAn-140 típusú, kétlégcsavaros, gázturbinás gépe a teheráni Mehrabad repülőtérről a kelet-iráni Tabaszba tartott. A szemtanúk szerint a pilóta már a felszállópályán elvesztette uralmát gépe felett, annak törzse neki is ütődött a betonnak, ennek ellenére a repülőgépnek sikerült felemelkedni. Néhány perccel később azonban lezuhant.

Az IrAn-140-es az ukrán An-140-es repülőgép Iránban gyártott változata, rövid távú belföldi utakra használják, közölte az IRNA állami hírügynökség.

Iránban gyakran történnek légi balesetek, amelyek az öregedő gépparkra, valamint a rossz minőségű karbantartásra vezethetők vissza.  • Tippek
  • Lakáshitel