Bernát, Felícia
EUR 384,13 Ft
USD 363,94 Ft
8 °C
30 °C

Lezuhant egy menekülteket szállító helikopter Irakban

2014.08.12. 21:36

Az iraki Szindzsár-hegyre menekült jazidiket menekítő helikopter zuhant le, mert túl sokan próbáltak meg felszállni rá. A balesetben meghalt a pilóta, megsérült egy jazidi nemzetiségű parlamenti képviselő és a New York Times tudósítója is. A helikopteres mentésekről a CNN is közzétett már feltételeket:

Az iraki hadsereg szóvivője azt mondta, hogy a helikopter a felszálláskor ütközött a hegynek, mert túl sokan utaztak rajta, írja az MTI. A jazidi közösség egy kurd népcsoport, aminek több tízezer tagja menekült a Szindzsár-hegységbe, miután az Iszlám Állam fegyveresei augusztus 4-én elfoglalták addigi otthonukat és ultimátumot intéztek a hozzájuk: vagy áttérnek a szunnita iszlámra, vagy megölik őket.

Azóta az elmenekült jazidiak az elzárt hegységben rekedtek, ahol az iraki és az amerikai hadsereg a levegőből ledobott segélycsomagokkal próbálja megmenteni az étlen és szomjan maradt emberek életét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek