Súlyos vonatbaleset történt Svájcban

2014.08.13. 15:48 Módosítva: 2014.08.13. 18:59

Földcsuszamlás miatt kisiklott egy vonat szerdán Svájc keleti részében. Tiefencastel közelében a lezúduló földtömeg a szerelvény egy részét elsodorta. Az első hírek szerint hatan súlyosan, öten könnyebben sérültek meg.

A szerencsétlenség a déli órákban történt egy hegyoldalon. A Neue Zürcher Zeitung beszámolója szerint a St. Moritzból Churba tartó szerelvény első, 1. osztályú kocsija az Albula folyóhoz vezető szakadékba zuhant. A kocsi legalább 20 métert csúszott a meredek hegyoldalon, ahol végül a fák álllították meg.

A mozdony a pályán maradt, a második elsőosztályú és az utána következő másodosztályú kocsi lefutott a sínről, de nem borult fel. Az utánuk következő négy kocsi nem siklott ki. 

A vonat Tiefencastel állomást hagyta el, amikor megcsúszott előtte a hegyoldal. Egy utas beszámolója szerint behúzták a vészféket, de az ütközést nem lehetett elkerülni a sínekre csúszott földtömeggel.    

A 20min.ch híroldalon közzétett képek szerint a helyszínre több mentőhelikopter érkezett.  

A vonaton 140-en utaztak. A baleset után három órával minden utast kimentettek az összeroncsolódott kocsikból. Valószínűleg őket is helikopterrel lehet csak elszállítani a baleset helyszínéről, mert a környék gyalog nem közelíthető meg.

A hét eleje óta ez már a második baleset a  svájc i vasúton. Hétfőn a közép-svájci Niwalden kantonban ütközött össze egy sorompó nélküli kereszteződésben egy vonat és egy izraeli turistákat szállító mikrobusz. A balesetben a kisbuszban utazók közül három ember meghalt, öten megsérültek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport