Taksony
-2 °C
3 °C

Kézigránátokkal támadtak két repülőtérre

2014.08.15. 06:27

Két katonai repülőtér ellen is támadást intéztek Pakisztán délnyugati részében szélsőséges fegyveresek csütörtök este, a hatóságok mindkét akciót meghiúsították, összesen hat támadó meghalt, írja az MTI.

Kézigránátokkal és lőfegyverekkel támadtak a Kvettához közeli két légitámaszpontra. Kvetta Beludzsisztán tartomány székhelye. Az egyik repülőtéren a katonai gépek közösen használnak egy kifutópályát a polgári légitársaságok járataival, de a támadók nem jutottak el odáig.

A fegyveres összetűzésekben négy rendőr és három katona is megsebesült. A helyi hatóságok közlése szerint a közelben több pokolgépet is találtak, ezeket hatástalanították.

Pakisztánban a közlemúltban több alkalommal intéztek támadást repülőterek ellen. Júniusban tálibok törtek be Karacsi repülőterére, és megöltek 30 embert. Pesavarban nyár elején egy landoló gépre lőttek rá szélsőségesek, és megsebesítettek egy utast.

Megfigyelők szerint a csütörtöki támadások végrehajtói azt is megpróbálták kihasználni, hogy pénteken kormányellenes óriástüntetés készül az országban, és ennek biztosítása elvonja a hatóságok figyelmét.