A saját vizeletünket ittuk

2014.08.18. 11:32
Újabb túlélőket mentettek ki az indonéziai turistahajó szombat hajnali balesete után. Egy francia túlélő elmesélte, hogy vetődtek egy lakatlan szigetre, ahol leveleken és a saját vizeletükön tengődtek, amíg fel nem vette őket egy jacht.

Megmaradt egy rövidgatyám, egy pólóm, az útlevelem és a hitelkártyám. Nagy mázlista vagyok!

– mondta Bertrand Homassel, a kelet-indonéziai Sumbawa sziget Bima nevű parti városa közelében elsüllyedt turistahajó egyetlen francia utasa a Metrinews.fr szerint.

„Nem volt se rádió, se GPS, se számítógépes navigáció” – ecsetelte Homassel, hozzátéve, hogy amíg tudtak, bennmaradtak a vízzel telítődő bárkában.

A 25 utasra összesen egy mentőcsónak jutott, amiben hatan fértek el, a többiek végül a hajó tetején kerestek menedéket: „Szombat délig vártunk öt kilométerre a parttól, a nagy hullámok egyre kijjebb sodortak minket.”

Kilátás a vulkánra, vacsorára levél és vizelet

Hat óra múlva egy lakatlan szigetre jutottak, a szombatról vasárnapra virradó éjszakát ott töltötték. Mivel nem kaptak segítséget senkitől, csak magukra számíthattak, a saját vizeletüket itták és leveleket ettek. Végül egy arra járó jacht vette fel őket, és mivel minden rosszban van valami jó, szombaton egy vulkán kitörését is testközelből nézhették végig (ők legalábbis ennek hívták, lehet, hogy tudományos szemmel csak füstölgött).

A baleset szombat hajnalban történt, egyes hírek arról szóltak, hogy korallzátonynak ütközött a hajó, más értesülések szerint hatalmas hullám zúdult rá, és az borította fel. A bárkán huszonöten utaztak, húsz külföldi és öt indonéz. A mentőalakulatok korábban már kimentettek tíz embert, hétfőn jelentették be, hogy tizenhárom újabb túlélőre bukkantak – írja az MTI a helyi hatóságok nyomán.

A később megtalált emberek egy része mentőcsónakban élte túl a balesetet, halászok találtak rájuk. Mások a mentőmellénynek köszönhetik életüket. Egy nő elmondta, hogy már mintegy hét órán keresztül lebegett a víz felszínén, amikor halászok kimentették.

Az újabb túlélők között öt indonéz, négy holland, két-két német és olasz van. Még két külföldit keresnek, a kutatást a rossz idő nehezíti.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport