Károly, Karola
-4 °C
3 °C

Tíz évvel a cunami után megtalálta a lányát, majd a fiát is

2014.08.19. 20:20

„Igen, igaz, ő a mi fiunk" - mondta Septi Rangkuti, akinek tíz évvel az Indiai-óceánon végigsöprő szökőár után előkerült a lánya, és most megtalálta elveszett fiát is. A most már 17 éves fiúról mindig tudták, hogy életben van, írja az MTI. 

Isten csodával ajándékozott meg minket

- mondta a gyerek édesanyja. A 2004 végi súlyos természeti csapás idején hétéves Arif Pratama Rangkutit és négyéves húgát, Raudhatul Jannát a nyugat-szumátrai Aceh tartományban sodorták el a hullámok.

A fiú a katasztrófa után csaknem 10 évvel a sziget nyugati vidékén fekvő Payakumbuh faluban került elő. Évekig az utcán tengődött, piacokon vagy üresen álló üzletekben aludt. Végül úgy derült fény személyazonosságára, hogy egy pár, amelynek internetkávézójában az utóbbi időben meghúzta magát, meglátta gyerekkori fotóját, valamint a család elérhetőségét a tévében, és értesítette a szülőket.

A fiú apja és anyja kétszeresen is szerencsésnek mondhatja magát, mert augusztus elején előkerült most 14 éves lányuk is, akire egy nagybácsi bukkant egy faluban. A Raudhatul Jannát annak a halásznak az anyja nevelte, aki megmentette őt a cunami után.

2004 decemberében 9,1-es földrengés rázta meg Aceh tartományt, az Indiai-óceánon végigsöprő szökőár 220 ezer emberrel végzett. Csak Indonéziában 170 ezren haltak meg.