Ferenc, Olívia
-3 °C
2 °C

Brutálisan lemészároltak öt hajótöröttet

2014.08.22. 11:09

A Gawker találta meg azt a videót, amit néhány napja töltöttek fel a Youtube-ra, a felvételen az látható, hogy a nyílt tengeren kivégeznek a hajójuk roncsaiba kapaszkodó öt embert, míg gyilkosaik nevetgélnek. (A videó nagyon brutális tartalmat jelenít meg, aki kíváncsi rá és elmúlt 18, itt nézheti meg például.)

A felvétel csupa rejtély: egyelőre nem tudni, ki és hol készítette, kik az áldozatok és az elkövetők. Az ügyben több ország hatóságai is nyomoznak.

A videót állítólag egy Fidzsi-szigeteki halász mobilján találták meg, melyet egy taxiban hagyott. Azonban a helyi hatóságok szerint a Fidzsi-szigetekről nem tűntek el halászok, így más nemzetiségűek az áldozatok.

Egy új-zélandi tévécsatorna szerint a gyilkosok egyik hajója tajvani, és az is felmerült, hogy az áldozatok maguk is bűnözők lehetnek, például szomáliai kalózok.

Szakértők szerint az áldozatok Kelet-Afrikából, esetleg a Perzsa-öböl környékéről származhattak. A legnagyobb hajó a Seychelle-szigeteki zászló alatt hajózó tajvani Chun 1 No. 217, egy 725 tonnás kaohsiungi halászhajó. A felvételen a hajóról, amiről készítették a videót, mandarin, kantoni, thai és más nyelvek is hallhatók.