Vanda, Paula
-4 °C
3 °C

Az USA elleni terrortámadás volt a lefejezés

2014.08.23. 00:04 Módosítva: 2014.08.23. 08:48

Ben Rhodes helyettes elnöki nemzetbiztonsági tanácsadó szerint az amerikai újságíró, James Foley lefejezése Amerika Egyesült Államok elleni terrortámadás volt, írja az MTI. Rhodes pénteken jelentette ki Washingtonban:

 Ha azt látjuk, hogy valakit ilyen borzalmas módon gyilkolnak meg, az terrortámadást jelent az országunk és egy amerikai állampolgár ellen. Az Egyesült Államok kész további csapásokat mérni az Iszlám Államra, ebben szükség esetén nem fogja feltartóztatni az iraki-szíriai határ. 

Az amerikai erők augusztus 8. óta eddig kizárólag iraki területen hajtottak végre légicsapásokat az önmagát kalifátusnak tekintő szélsőséges szunnita mozgalom ellen, de washingtoni vezetők, köztük Chuck Hagel védelmi miniszter és Martin Dempsey tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke, az elmúlt napokban fontolóra vették az Iszlám Állam szíriai bázisa elleni katonai fellépést is.

Amerika meg fogja védeni magát

Rhodes hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok kész fellépni az IÁ ellen az amerikai állampolgárok védelmében, bárhol is legyenek az őket veszélyeztető terroristák. A helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó szerint a terrorszervezet ma súlyosabb fenyegetést jelent, mint hat hónappal ezelőtt. Ugyanakkor azt is elmondta:

Végeredményben Irak és az Egyesült Államok regionális partnereinek feladata lesz, hogy kiseprőzze az IÁ-t a Közel-Keletről. A Fehér Ház tudatában van annak, hogy az IÁ figyelme a térségen kívüli célpontok ellen fordult, és Amerika meg fogja védeni magát.

Az FBI nem tud terrorfenyegetettségről

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda és belbiztonsági minisztérium pénteken egyébként egyaránt azt közölte, hogy nem tud olyan konkrét vagy hitelt érdemlő fenyegetésről, amely az IÁ részéről az Egyesült Államok területe ellen irányulna.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport