Katalin
-2 °C
3 °C

A Fehér Ház komolyabban vette a lelőtt fergusoni fiú temetését, mint Margaret Thatcherét

2014.08.25. 20:58

A Fehér Ház három tisztviselőt küldött Michael Brown temetésére, ami pont hárommal több, mint amennyit Margaret Thatcher volt brit kormányfő tavalyi temetésére küldött, írja a foxnews.com. Michael Brownt két héttel ezelőtt lőtte le egy rendőr a Missouri állambeli Fergusonban. Az eset után zavargások törtek ki, a rohamrendőrség könnygázt és gumilövedékeket vetett be. A fiú fegyvertelen volt.

Margaret Thatcher temetésére tavaly a Fehér Ház részéről csak volt államtitkárok jelentek meg, ami vihart kavart a brit sajtóban. Bulvárlapok azt állították, hogy brit tisztviselők semmibe véve érezték magukat amiatt, hogy a temetésen az amerikai delegációban nem jelent meg magas rangú amerikai politikus, ahogy nem jelent meg Obama sem.

Az amerikai elnök ezzel szemben a Brown-üggyel kapcsolatban nagyon érzékeny, sokat invesztál a nyomozásba, és a temetést szervezők szerint a szertartáson megjelent egyik Fehér Házi képviselő az áldozat ismerőse, aki a lelőtt fiú édesanyjával járt egy gimnáziumba, írja a lap.

De nem ez az első eset, hogy szó éri a Fehér Ház elejét, az is furcsa volt, hogy Obama nem jelent meg Harold Greene, a legmagasabb-rangú amerikai katonatiszt temetésén, aki Afganisztánban esett el.