Elza
-4 °C
4 °C

Letartóztattak egy oroszt, mert felmászott a Brooklyn hídra

2014.08.26. 19:33

Letartóztattak egy orosz turistát New Yorkban, mert felmászott a Brooklyn-híd tetejére, hogy onnan fényképezzen. Őrizetbe vették, a turistacsoport meg már haza is utazott – nélküle. A 24 éves végzős egyetemista 5000 dollár óvadék ellenében védekezhetne szabadlábon, de ezt az összeget hétfő estig nem tudta kifizetni.

A férfi vasárnap délután mászott fel a New York egyik jelképének számító híd pillérére fotózás céljából. Épségben le is ereszkedett a kábelkötegen, lent azonban a nagy erőkkel kivonult rendőrök várták.

Hétfőn veszélyeztetés, illetéktelen behatolás és rendzavarás címén emeltek vádat ellene. A hatóságok szerint Jaroszlav Kolcsin önmagán kívül az alatta és miatta összegyűlt bámészkodó tömeg testi épségét is veszélyeztette.

Egy hónapon belül ez már a második incidens a hídon, ezért a hatóságok a biztonsági rendszabályok megszigorítását vették tervbe, egyebek közt további figyelmeztető feliratokat, biztonsági kamerákat, érzékelőket és korlátokat helyeznek ki.

Július 22-én ismeretlenek két hatalmas fehér zászlóra cserélték ki a hídon lengedező nemzeti színű zászlókat, megoldhatatlan rejtély elé állítva a hatóságokat. Később két berlini művész vállalta magára az akciót, amellyel úgymond a híd német származású építtetőjére, John Roeblingre akartak emlékeztetni.

Az orosz férfi sokkal jobban járt volna, ha egy drónt vesz, és valószínűleg jobb képeket is tudott volna készíteni: