Taksony
-2 °C
3 °C

Bin Ladenek és Obamák is indulnak a brazil választáson

2014.08.26. 22:20

Alighanem Brazíliában is sokan látták a Dzsentlemanus című filmet, amelynek címszereplőjeként Eddie Murphy elindul a választásokon.  A filmben sikerét arra alapozza, hogy neve nagyon hasonlít egy korábban elhunyt kongresszusi képviselőjére.

Egy jól csengő, bejáratott név könnyen sikert hozhat, gondolhatja több brazil képviselőjelölt is. Azt ugyanis nem gondolnánk, hogy a Bin Laden vagy az Obama évtizedek óta bejáratott és népszerű név lenne Brazíliában.

Márpedig Obamából mindjárt öt is indul, ketten pedig még az is elérték, hogy a Barack is szerepeljen a nevükben.

binladen

Bin Ladenből három van, egyikük egyszerűen csak Bin Laden, és szakállas képével még kicsit hasonlít is a terroristavezérre, míg másikuk valóban Osama bin Laden néven fut.

Ha a brazil választások honlapján keresgélünk, akkor máris a névháborúba csöppenhetünk. Azon meg sem lepődtünk, hogy a szenátori posztokért két Pelé is indul. Egy futballőrült országban természetes, hogy felveszik a nemzeti ikon nevét.  Az indulók közt még rengeteg futballhős nevét felfedezhetjük sorjáznak a Ronaldók, Zé Robertók, Roberto Carlosok, és meglepetésre még egy Maradona is akadt. Úgy látszik, az argentin játékost nem mindenki utálja Brazíliában.

A hasonlóságok kiaknázásában alighanem a Zöld Párt jutott a legmesszebbre, ők nem csak a névvel – Neymar – , játszanak, de jelöltjüknek még a megjelenése is kísértetiesen hasonlít a Barcelona játékosáéhoz. Neymar és a politikus-Neymar szinte egyidősek, csak néhány hónap van közöttük. A választásokon induló Ronalinho is szinte kiköpött mása a futballista Ronaldinhónak.

dinhoneymar1

A Ronaldinho Cover néven pályázó férfi alighanem az lehet, aki az idei brazil világbajnokságon még Messit is átverte.