Terrortámadásokat hiúsítottak meg Svédországban

2014.09.04. 07:04

Iszlamista szélsőségesek által tervezett két merényletet hiúsított meg a svéd titkosszolgálat, a SAPO – állította az MTI által szemlézett Aftonbladet nevű újságnak Anders Kassman titkosszolgálati vezető. A szűkszavú Kassman csak annyit közölt, hogy mindkét merényletet Svédország ellen hajtották volna végre, de nem feltétlenül öngyilkos robbantásokról van szó. A sajtóban gyorsan megindultak a találgatások, értesülések szerint svédországi bevándorlók próbálkoztak, akik 2010 óta élnek az északi országban.

A Dagens Nyheter című újság egyenesen arról írt, hogy a SAPO az iszlamista szélsőségeseket tartja a Svédország biztonságára leselkedő legnagyobb veszélynek. A magas terrorfenyegetettség részben annak tudható be, hogy svéd katonák állomásoznak Afganisztánban, így az országot az iszlamista terrorszervezetek „megszállónak” könyvelik el.

Ráadásul a SAPO nyolcvan svéd állampolgárról tudja biztosan, hogy Szíriába, Irakba, vagy más polgárháborús övezetbe ment, hogy ott tulajdonképpen saját országa ellen. Ezek az iszlamisták hazatérésük után automatikusan nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport