Előd
9 °C
17 °C

Mit keres Obama Stonehenge-ben?

2014.09.06. 12:06

Csak a hírek mögötti összefüggésekre is figyelő keveseket nem lep meg, hová ment Obama a walesi NATO-csúcsról. Most kiderült az igazság: miután az amerikai elnök a nyugati vezetők előtt kemény fellépést sürgetett, egyenesen Stonehenge-be, az Európa ősi spirituális erőközpontjaként is ismert rejtélyes kövek felé vette útját. A Marine One fedélzetén utazó elnök váratlanul, előzetes bejelentés nélkül landolt egy brit katonai bázison, mindössze 20 percnyi útra a legalább négyezer éves monolitoktól.

Obama azt állította, Stonehenge felkeresése régóta „rajta van a bakancslistáján”, tehát úgymond turistaként kereste fel a helyet, ahol manapság is ezrek tisztelik az ősöket és a természetfeletti erőket. Stonehenge-et a földönkívüliekkel, a boszorkánykultuszokkal és az ökofeminizmussal is sokan kapcsolatba hozták már, Obama azonban hallgatott a nyilvánosság előtt a hely kultikus jelentőségéről. További kommentár nélkül hívjuk fel a figyelmet az alábbi tényekre:

  • Stonehenge köveit évezredekkel ezelőtt Walesből szállították jelenlegi helyükre, most Obama is éppen innen érkezett.
  • Obama Cameron brit miniszterelnökkel közösen jegyzett cikkében két napja hirdetett meg egy keményebb nyugati külpolitikát: „kollektív elszántságunk olyan erős, mint még soha” — írták.
  • A CÖF tegnap levelet írt az elnöknek, mert „a CÖF tagjai közül is egyre többen fejezik ki aggodalmukat az amerikai kormányzat, illetve a közvélemény Magyarországgal kapcsolatos megnyilvánulásai kapcsán”.
  • Stonehenge valójában egy gigantikus ősi xilofon, mely különleges akusztikájával felerősíti a kis gongütéseket is.