Most épp nem akarnak elszakadni a skótok

2014.09.12. 00:40

A skót függetlenséget elvető tábor támogatottsági előnyét mutatta ki legújabb felmérésében az a brit közvélemény-kutató cég, amelynek világszerte komoly feltűnést keltő előző vizsgálata még a Skócia elszakadását pártolók többségét jelezte.

A YouGov, a legnagyobb brit közvélemény-kutató csoport csütörtök éjjel Londonban nyilvánosságra hozott adatai alapján a függetlenségellenes erők támogatottsága a bizonytalanok kiszűrésével számolva jelenleg 52 százalék, 3 százalékponttal több, mint a cég legutóbbi vizsgálatában.

A függetlenségre az új közvélemény-kutatás szerint most 48 százalék voksolna, 3 százalékponttal kevesebb, mint legutóbb. Az előző YouGov-felmérésben 51 százalékos volt a skót függetlenséget támogatók aránya és 49 százalék az elszakadást ellenzőké.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek