Amália
18 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Ilyen lesz az új brit zászló?

2014.09.17. 08:37

A skót függetlenségi népszavazáshoz óráról órára közeledve a brit zászlóügyi intézet nevű honlapon már olvasói javaslatok alapján azzal is szembesülhetünk, hogy változhat meg a brit zászló, amennyiben Skócia az elszakadás mellett dönt. Már ha egyáltalán megváltoztatnák a zászlót, ami ellen ezer érv szól, de azért lássuk a legjobbakat, nehogy később érjen minket meglepetés.

A legkézenfekvőbb, hogy egyszerűen kiszedik a skótok kék színét a zászló hátteréből, de egyébként minden mást megtartanak. Nem túl kreatív, de legalább hatásos, nem kell egy teljesen új mintához szoktatnunk magunkat.

fotonoticia 20140517184238 800

A skót kék helyett adja magát, hogy walesi színekkel töltsék ki a hátteret, több ilyen verzió is készült.

Vagy legyen inkább a német/belga zászló brit változata?

new-uk-flag 3036444b

Jöjjön egy egészen kreatív javaslat, amiben aztán van minden, még terepasztalnak is elmenne: az örök szövetséges Egyesült Államok, az Európai Unió, kelta kereszt, körforgalom, na és persze a túl jól ismert eső.

fotonoticia 20140517184238-590119 800

Itt Skócia elvesztését a brit nemzetközösség kihangsúlyozásával pótolnák a kitalálók, miközben a mostani zászlót ügyesen elrejtették középen.

Melyik a legjobb?

 • 566
  A nemzetközösségi
 • 543
  A zöld
 • 494
  A legkézenfekvőbb
 • 288
  A terepasztal
 • 90
  A németes
4xjh2As

Független ország legyen Skócia?

– igennel vagy nemmel válaszolhatnak erre az egyszerű, mégis összetett kérdésre a skótok csütörtökön, amikor arról szavaznak, hogy kilépjenek-e az Egyesült Királyságból. A népszavazásról szóló törvényt 2013 novemberében fogadta el a skót parlament, minden 16 évnél idősebb skóciai lakos szavazhat, összesen körülbelül 4 millióan. A skót függetlenségi törekvések egészen a két ország 1707-es egyesítéséig nyúlnak vissza, a kérdést most egyszerű többséggel döntik el, a legfőbb kampánytémák az északi-tengeri kőolaj, a közös valuta és a közkiadások. A kampányban híres skótokon kívül megszólalt már a királynő, Harry herceg és David Beckham, a legharcosabb maradáspárti természetesen David Cameron brit miniszterelnök. A küzdelem az utolsó napokban egyre kiélezettebb: Skóciában minden lehet, és az ellenkezője is. Itt írtunk arról, hogy a skótoknál ragadhat a brit atomflotta.