Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Félmillió ebolás lehet január végére

2014.09.21. 18:24

Közel 500 ezer ember fertőződhet meg a Nyugat-Afrikában tomboló ebolával, írja a Washington Post. A Centers for Disease Control and Prevention felmérése ugyan csak jövő héten lesz publikus, de az újság értesülései szerint drámai a helyzet Afrikában. A World Health Organization korábban 20 ezer potenciális fertőzöttről beszélt, de a vírustól leginkább sújtott országok – Libéria, Guinea és Sierra Leone – azonnali, drasztikus beavatkozást igényelnek. Az Egyesült Államok ezért nemrég bejelentette, hogy központot és kórházat létesít Libériában.

A WHO legfrissebb statisztikája szerint az ebola kitörése óta 5357 ember fertőződött meg és 2630-an haltak bele a vírusba. A szervezet szakértői azonban figyelmeztetnek, hogy ez a szám a valóságban sokkal magasabb lehet – főleg, hogy már Szenegálban és Nigériában is feltűnt a fertőzés.

Freetownban, Sierra Leone fővárosában pénteken háromnapos kijárási tilalmat vezettek be, hogy ezzel próbálják meg lassítani a vírus terjedését. Korábban az ebolát könnyen meg lehetett állítani a vidéki, kevésbé népes területeken, de a lakott, városi övezetekben borzasztóan nehéz dolguk van az egészségügyi dolgozóknak. Az utóbbi három hétben megduplázódott az ebolagyanús esetek száma a térségben.