Két országban megállították az ebolát

2014.09.22. 15:30

A vírus által érintett öt ország közül kettőben, Szenegálban és Nigériában sikerült megállítani a Nyugat-Afrikát sújtó Ebola-járvány terjedését  – írja az MTI az Egészségügyi Világszervezet (WHO), hétfői közleményére hivatkozva.

Az AFP francia hírügynökség ezzel párhuzamosan arról számolt be, hogy a jelentés hírére Nigéria jelentős részén újranyitották a bezárt iskolákat. A kormány az Ebolára való tekintettel nemrégiben meghosszabbította az idei nyári szünetet, a korábbi tervek szerint csak október 13-án kellett volna megkezdeni az oktatást az országban. Lagosban és Port Harcourtban továbbra is zárva tartanak az iskolák. Nigériában eddig húsz megbetegedésből nyolc emberrel végzett a járvány.

Az utóbbi napokban nem jelentettek újabb halálesetet Guineában sem, Sierra Leonéban viszont négy, Libériában pedig harminckilenc újabb áldozatról tudni. A tájékoztatás szerint hivatalosan eddig 2793-an haltak meg ebolában Nyugat-Afrikában. A vírustól 5762 ember lett beteg.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla