Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Lelőtt egy feketét egy rendőr St. Louisban

2014.10.09. 08:53

Százak vonultak utcára és tiltakoztak a hatóság magatartása ellen az amerikai St. Louisban, ahol egy szolgálaton kívüli rendőr agyonlőtt egy fekete fiatalt szerdán este. A rendőr az utcán megközelített négy embert, akik elfutottak előle. A járőr üldözőbe vette őket, majd miután egyikük rálőtt, viszonozta a tüzet, és megölte a 18-20 év közötti fekete fiút.

A rendőr ebben az időben másodállásban, biztonsági őrként dolgozott, de rendőri egyenruháját viselte. A fehér férfi hat éve áll a St. Louis-i rendőrség szolgálatában. Az eset mindössze néhány kilométerre történt St. Louis Ferguson nevű elővárosától, ahol augusztusban két héten át zavargások voltak, mivel egy fehér bőrű rendőr lelőtt egy afroamerikai tizenévest.

A szerda este történtek után a helyszínen mintegy 200 ember gyűlt össze, akik tüntetni kezdtek a rendőrök ellen. A feldühödött tömeg tagjai közül nagyjából tucatnyian megrongáltak két rendőrautót.

A hozzátartozók a médiának azt mondták, hogy a megölt fiatalnál nem volt fegyver. Ugyanakkor a rendőrség azt közölte, hogy a helyszínen találtak egy lőfegyvert.

A rendőr nem sebesült meg, de az ilyen esetekben szokásos módon szabadságra küldték.