Leszúrtak egy 16 éves fiút egy cseh iskolában

2014.10.14. 11:02

Agyonszúrt egy nő kedden egy 16 éves fiút Csehországban egy középiskolában, és késével megsebesített további három embert, írja az MTI a cseh rendőrség információira hivatkozva.

A 26 éves nő a Prágától 160 kilométerre délkeletre fekvő Zdár nad Sázavou városában gyilkolt. A három sebesült közül kettő szintén diáklány, egy pedig rendőr. A két diáklányt azonnal kórházba vitték. Az egyik sérülés komoly, a másik könnyebb. A rendőr sérülése nem túl súlyos.

A rendőrség a nőt őrizetbe vette, indítékáról egyelőre nem tudott semmit közölni. A rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy az eddigi ismeretek szerint a nőnek semmiféle kapcsolata sincs az érintett szakiskolával.

Reggel hét és fél nyolc között hatolt be a huszonhat éves, késsel felfegyverzett fiatal nő a zdari kereskedelmi középiskolába. Az iskola bejárata csak chipkártyával nyílik, a nő a diákok közé keveredvejutott be. Az épületben azonnal egy diák ellen fordult, megszúrta, majd a megtámadott segítségére siető diáktársát sebesítette meg, aki később belehalt a szúrt sebbe. A behatoló ezután újabb diákot szúrt meg.

A nő hatástalanítására a helyi rendőrség készenléti alakulata és a Dukovany atomerőmű védelmi feladatait ellátó rendőri egység érkezett a helyszínre. Az akcióban rendőrségi tárgyaló is részt vett. A támadót végül elektromos sokkolóval tették ártalmatlanná. 

A cseh kisvárosban jelenleg fokozott rendőrségi ellenőrzés zajlik. Az iskolát nem sokkal délelőtt 11 után ideiglenesen bezárták, a diákokat hazaengedték. A megtámadott diákok szüleivel rendőrségi pszichológus foglalkozik.

A hasonlóan tragikus incidensek ritkák a csehországi iskolákban. Legutóbb 2012 májusában történt ilyen késeléses támadás az észak-morvaországi Havírovban: egy 24 éves nő az iskola éttermében támadt késsel a diákokra. Megszúrta az egyik nevelőnőt, aki saját testével próbált megvédeni egy hétéves kislányt. Miután a nevelőnő elesett, a támadó a kislánnyal bezárkózott az egyik tanterembe. A helyszínre érkező rendőröknek sikerült kiszabadítaniuk a diáklányt és letartóztatni a támadót. Vádemelésre, bírósági eljárásra végül is nem került sor, mert kiderült, hogy a támadó mentálisan sérült.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport