Vilhelmina
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Repülőn utazott a második ebolás ápolónő

2014.10.15. 18:51

Repülőgépen utazott egy nappal betegségének megállapítása előtt a második ebolás dallasi ápolónő, az amerikai hatóságok ezért figyelmeztették volt utastársait és a személyzet tagjait – írja az MTI.

A Frontier Arlines hétfői 1143-as, Clevelandből Dallasba tartó járatán a beteggel együtt 132-en utaztak. A személyzet szerint a 29 éves ápolónőn, Amber Vinsonon akkor még nem mutatkoztak az ebola tünetei.

Vinson kedd reggelre lázasodott be és aznap este állapították meg nála a betegséget. Az ápolónő az ugyancsak megfertőződött kolléganőjével, Nina Phammal együtt a dallasi presbiteriánus kórházban részt vett a múlt héten ebolában elhunyt Thomas Eric Duncan ápolásában, több mint 70 másik emberrel együtt.

Barack Obama a második megbetegedés hírére napolta el szerdára tervezett cunnecticuti és New Jerseybe tervezett útját – írta a Reuters. Az elnök Cunnecticutba az állam demokrata kormányzójának újraválasztási kampánya miatt ment volna, ehelyett a Fehér Házban tart megbeszélést az ebola járvánnyal kapcsolatban.