Antal, Antónia
-3 °C
-1 °C
Index - In English In English Eng

Áprilisra várják második gyereküket Vilmosék

2014.10.20. 12:34

Vilmos cambridge-i herceg és hitvese, Katalin hercegnő áprilisra várja második gyermekét - közölte hétfőn a Kensington-palota.

A hercegi házaspár londoni rezidenciája bejelentette egyben azt is, hogy Katalin, aki - csakúgy, mint első várandóssága idején - ezúttal is a nagyon heveny terhességi rosszulléteket okozó, hyperemesis gravidarum nevű tünetegyüttestől szenvedett az elmúlt hetekben, most már jól van, és kedden, egy diplomáciai eseményen megjelenik a nyilvánosság előtt.

Már szeptemberben kiderült, hogy a tavaly született György kistestvért kap, a hírhez akkor David Cameron brit miniszterelnök is gratulált Vilmoséknak. Az új brit trónöröklési rend alapján mindegy, hogy a kicsi fiú vagy lány lesz, a megszületésével Vilmos testvére, Harry herceg még egy helyet lejjebb csúszik az utódlási listán. 

Erzsébet királynő majdani örököse Károly herceg lehet, őt idősebbik fia, Vilmos követi, utána pedig az ifjú György herceg, majd a jövendőbeli kistestvére jön.

Udvari bennfentesek már tudni vélik azt is, hogy ha Vilmos és Katalin második gyermeke leány lesz, akkor néhai nagymamája, Diana hercegnő és dédnagymamája, II. Erzsébet királynő nevét viselné. Az információ Andrew Mortontól, Diana életrajzírójától ered. Morton a Sun on Sunday című vasárnapi brit tömeglapnak nemrégiben felfedte: Vilmos és Katalin "közeli barátai" mondták el neki, hogy a házaspár milyen neveket választott leánygyermek születése esetére.

Morton szerint a herceg és a hercegnő reméli, hogy a második gyermek leány lesz, mert így lehetőségük lenne arra, hogy a 36 esztendősen elhunyt Diana emlékének a névválasztással is adózzanak.