Iskolai csontváz lett az elhunyt igazgatóból

2014.10.23. 17:07 Módosítva: 2014.10.25. 10:30

Alexandru Grigore Popescu 50 évvel ezelőtt volt az 1500 lakosú Puchenii-Moșneni nevű falu iskolaigazgatója, ma már a csontvázán tanulmányozhatják az emberi test felépítését a gyerekek, írja a romániai Új Magyar Szó online kiadása.

Popescunak mindig szívfájdalma volt, hogy nem tudott szerezni egy csontvázat az iskola számára, hogy ezzel is gazdagítsa a biológia órákat, ezért halála előtt úgy rendelkezett, őt használják fel ebből a célból. Miután elhunyt, a szakemberek a csontvázát kiállították az egyik osztályteremben.

Sorin Stanciu történelemtanár visszaemlékezései szerint Popescu tíz évvel a munkába állása után már az iskola vezetője lett, és arról volt híres, hogy sosem késett az órákról. Az igazgató jótékony hatása ma is érződik szerinte, a gyerekek ugyanis jobbak biológiából a kicsit bizarr szemléltető eszköznek köszönhetően, és sokan választanak orvosi pályát.

Az igazgató csontvázára egyébként még a hírhedt bulvárlap, Anglia Blikkbe oltott Kurucinfója, a Daily is felfigyelt.  • Hírek
  • Csok