SMS-ben hívta a menzára az áldozatait a Marysville-i gimnazista ámokfutó

2014.10.28. 19:52

A rendőrség szerint Jaylen Fryberg sms-ben hívta ebédelni azt az öt tanulót, akiket később lelőtt a Marysville-Pilchuck középiskola menzáján - írja a CNN.

A Seattle-től nem messze fekvő város iskolájának egyik legnépszerűbb diákja volt a 15 éves Fryberg, aki péntek reggel a szemtanúk elmondása szerint kifejezéstelen arccal besétált a zsúfolt étkezőbe, majd elővette a pisztolyát.

Egyesével rámeredt az áldozataira, mielőtt lőtt. Egy lány - állítólag a volt barátnője - meghalt. Két másik lányt a fejükön ért találat, egyikük azóta meghalt. A másik két sérült két fiú, egyikük 14, a másik 15 éves.

Az egyik biztonsági őr szerint Jaylen a hátizsákjából húzta elő a pisztolyát. Szemtanúk szerint az egyik közelben lévő tanár lélekjelenléte kellett ahhoz, hogy ne legyen több áldozata: Megan Silberberger közeli irodájából ment a menzára mert hallotta a lövéseket.

Amikor meglátta, hogy Jaylennél fegyver van, odarohant a fiúhoz, amivel megakadályozta, hogy további diákokra lőjön. Amikor Silberger közbeavatkozott, legalább egy golyó volt még a fegyverben, Jaylen ezzel vetett véget az életének.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport