Hírversenyért gyilkolt az újságíró

2014.11.05. 15:05

Letartóztatta az indonéz rendőrség Edison Purba újságírót, aki a gyanú szerint maga hajtotta végre három társával azt a gyilkosságot, amelyről aztán tudósított is.

A Pekanbaru Express két órával a gyilkosság után közölte a cikket, az újságíró helyszínen készített fotóival, „Szadista gyilkosság, vérrel borított áldozat” címmel.

A 35 éves áldozatot már nyár óta figyelték, mert rendszeresen nagy összeget vett ki a készpénz-automatából, és egymagában hazamotorozott vele.

Végül október végén csaptak le rá fényes nappal az utcán az elkövetők – köztük az újságíró –, és miután felborították a motorjáról, elvették tőle a nála lévő 300 millió indonéz rúpiát (kb. 5,2 millió forintot), majd elvágták a torkát. Ezután elmenekültek a helyszínről – írta a Jakarta Globe.

Edison Purba azonban

csak párszáz métert menekült, hogy azután tudósítóként térjen vissza a tetthelyre.

Gyors elfogására azonban valószínűleg nem került vona sor, ha az elkövetőknek sikerül a zsákmányt elosztani etgymás között. Egyikük azonban nem kapott a pénzből, így feldobta társait a rendőrségen – idézte a Reuters a rendőrséget. Ez lehet a magyarázata, hogy az újságíró mellett csak két társát fogták el, a harmadikat még keresik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport