Tartálykocsiba szállt bele az egyiptomi iskolabusz

2014.11.05. 11:56

Egy iskolabusz karambolozott egy üzemanyag-szállító kamionnal az észak-egyiptomi al-Buheira tartományban - írja az MTI az an-Níl egyiptomi hírtévére hivatkozva. Az ütközéstől mindkét jármű lángra kapott és teljesen kiégett. Legalább 18 ember – köztük 16 diák halt meg, de a 17 sérült közül is többen olyan rossz állapotban vannak, hogy az orvosok nem sok reményt fűznek az életben maradásukhoz.

A baleset helyszínéhez közeli Damanhúr város kórházának igazgatója, Abdel-Fattáh Muníszi szerint eddig mindössze három holttestet tudtak azonosítani - köztük a kamion vezetőjét -, a többi áldozat a felismerhetetlenségig összeégett.

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök azonnal a tragédia helyszínére küldte Ibráhim Mahláb miniszterelnököt és Ádel el-Adávi egészségügyi minisztert, hogy személyesen tájékozódjanak a helyzetről.

Az egyiptomi utak rettentően veszedelmesek, az Egészségügyi Világszervezet szerint évente átlagosan 12 ezer ember veszti életét balesetben. Legutóbb vasárnap történt súlyos buszbaleset, melyben tizenegy egyetemista lány és az őket szállító magánbusz sofőrje vesztette életét. Az ő hozzátartozóiknak a szóhági egyetem 20 ezer, a sebesültek pedig 10 ezer egyiptomi font (közel 692 ezer, illetve 346 ezer forint) kártérítést fizetett ki, a diáklányok szülei ráadásul az egyetem költségeire zarándokolhatnak majd Mekkába.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport