Dömötör
-1 °C
14 °C

Iraki kormány: Megsebesült az Iszlám Állam főnöke

2014.11.09. 22:40 Módosítva: 2014.11.09. 22:42

Iraki kormány értesülése szerint a szombati légitámadásban megsebesült az Iszlám Állam (IS) nevű szélsőséges szervezet főnöke - közölte az MTI. A bagdadi védelmi minisztérium egy közleményben tudatta a hírt vasárnap, de a részleteket nem közölt. A Pentagon nem tudta megerősíteni az értesülést.

Az iraki belügyminisztérium név nélkül nyilatkozó illetékesei azt mondták, hogy Abu Bakr al-Bagdadi szombaton sebesült meg, amikor a szervezete más vezetőivel tanácskozott a nyugati Anbár kormányzóságban lévő Káim városban. Korábban az Al-Hadath arab televízióállomás már közölte, hogy az amerikai légierő lebombázott egy házat a városában, ahol az IS vezetői találkoztak.

451738010
Fotó: Anadolu Agency

Azt senki sem tudja, hogy milyen súlyosak al-Bagdadi sérülései. A férfira az Egyesült Államok 10 millió dolláros vérdíjat tűzött ki. A korábbi nevén Iraki és levantei Iszlám Állam nevű szervezet eredetileg az al-Kaida iraki szárnya volt, de al-Bagdadi vezetése alatt az elmúlt évben a dzsihadista világközösség vezető erejévé vált, és nagy területeket foglalt el Szíriában és Irakban.