Tekla
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

A nagy brit–magyar szendvicsháború

2014.11.10. 12:25 Módosítva: 2014.11.10. 18:40

Elképesztően pörög a brit sajtóban a magyar szendvicskészítők ügye, amelyet az robbantott ki, hogy az ír Greencore cég bejelentette: új, nagy-britanniai szendvicsüzemét főként magyar munkavállalókkal fogja megtölteni, mert britek alig jelentkeztek a meghirdetett állásokra – írta a BBC néhány nappal ezelőtt. 

A Greencore még épülő northamptoni szendvicsüzemében 300 új állás lesz, és a cég képviselői már meg is érkeztek Magyarországra, hogy itt toborozzanak minőségellenőröket, portásokat és takarítókat. Mindez a mélyen bevándorlásellenes Daily Mailnek egyáltalán nem tetszik, ezért a brit lap hétfőn drámai címlappal jelent meg, olyan stílusban, amivel a súlyos tragédiákat szokás megírni:

  

Hát már egyetlen ember sincs Nagy-Britanniában, aki el tudna készíteni egy szendvicset?

– teszi fel a fajsúlyos kérdést a Daily Mail, az internet népe pedig nem tudta megállni, hogy ne csodásabbnál csodásabb szendvicskölteményekkel válaszoljon.

 
  • Mutassuk meg, hogy a magyarok jobbak! Ne hagyjuk, hogy a britek sárba tiporják a magyarok becsületét. Mutassuk meg, hogy nem véletlenül szemelte ki nemzetünk fiait szendvicskészítésre a Greencore! Mutassák meg nekünk, hogy mire képesek: csináljanak szendvicseket, fotózzák le és  Küldjék el nekünk!

Íme néhány alkotás a Guardian és a Buzzfeed kedvencei közül:

Ezt pedig Sajó Dávid kollégánk küldte, aki megpróbálta lemérni, mennyi időbe telik elkészíteni egy szendvicset, de így sikerült: