Auguszta
-3 °C
2 °C

Szóba állt egymással Putyin és Obama

2014.11.10. 16:27

Röviden, állítólag néhány percen át beszélt egymással Vlagyimir Putyin orosz elnök és Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) szervezetének pekingi csúcstalálkozóján, írja az MTI.

A helyszín állítólag a 2008-as nyári olimpia Vízkockája volt, a 21 tagország vezetői épp a közös fényképezkedéshez készülődtek.

A Tanjug szerb hírügynökség azt írta, orosz hírforrások szerint Obama lépett oda Putyinhoz, és a két elnök kevesebb mint öt percig beszélt egymással. Putyin szóvivője, Dmitrij Peszkov azt mondta: nem volt tárgyalás, csak üdvözölték egymást, néhány szót váltottak. Peszkov szerint a következő napok még lehetőséget adnak arra, hogy a két politikus hosszabban beszéljen.

Néhány napja szintén Pekingben tárgyalt egymással az orosz és az amerikai amerikai külügyminiszter. John Kerry szerint Washington és Moszkva megegyezett arról, hogy információkat cserélnek az ukrán-orosz határon tapasztalható helyzetről. Kerry azt mondta: amerikai részről tartós párbeszédre törekszenek. A két külügyminiszter között az iráni nukleáris kérdés is szóba került.